Lijmverbindingen

logo

Lijmverbindingen worden niet aangetast

Het logen van meubels tast geen lijmverbindingen aan. Tijdens het loogproces wordt het hout echter wel vochtig, en vocht zorgt voor het uitzetten van hout. Hoe gaan wij daarmee om?

Gebruik van zo min mogelijk vocht

 In het ergste geval zal door het uitzettende hout het meubel of de paneeldeur zichzelf uit elkaar drukken met alle gevolgen van dien. Het is daarom van belang om tijdens het proces zo min mogelijk vocht in het hout te laten trekken.

Verbluffend korte 'badtijd'

Logerij Nootdorp heeft om die reden gekozen voor een moderne ontlakkingsvloeistof, naast de klassieke natronloog. Dit resulteert in een verbluffend korte 'badtijd', waardoor wij vocht haast geen kans geven om in te trekken tijdens het onderdompelen. Lijmverbindingen die voor het logen al slecht of wankel zijn zullen er niet beter op worden van het proces. Wij adviseren eventuele reparaties pas te verrichten na het ontlakken, omdat wij dergelijke slechte verbindingen extra reinigen, zodat u nadien een schone ondergrond heeft voor maximale lijmhechting.

Bekijk het loogproces

Voordeur in één dag schoon

Het ontlakken van voor- en achterdeuren doet Logerij Nootdorp binnen één dag. Wij verwijderen die dag alle verfresten van de deur. Eind van de dag hangt de deur dus weer veilig in uw woning. Dat is wel zo prettig voor u!

Meer over voordeur-service

Transportservice

Wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent om de meubels te brengen en/of te halen, helpen wij u daarbij graag met onze transportservice. Wij verzorgen wekelijks transport op zaterdag en bieden u deze service voor een nette prijs. Zo weet u zeker dat uw meubels op een goede manier op de plaats van bestemming aankomen.

Meer over transport

Teak hout tuinset schoonmaken

Iedereen wil graag een volledig onderhoudsvrije tuinset. Maar na jaren van blootstelling aan het Nederlandse weer is de kans aanwezig dat algen, verwering en het loslaten van afwerklagen de nieuwe uitstraling heeft aangetast. Ons koude bad met ontlakkingsvloeistof is geschikt voor teak, eiken en overige houtsoorten.

Meer over Teak schoonmaken