Gietijzeren radiatoren renoveren

logo

Gietijzeren radiatoren renoveren

Een oude woning is veelal voorzien van ouderwetse ledenradiatoren. Door het gewicht van de gietijzeren radiatoren zijn deze zelden van hun plek geweest. Toch loont het de moeite ze tijdens de verbouwing eens grondig onder handen te laten nemen door Logerij Nootdorp.

Opknappen Franse radiator, ook wel chauffage

Wij hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan met het renoveren van deze prachtige radiatoren, met de Franse term ook wel bekend als chauffage. De binnenzijde van de radiatoren zijn vaak na jaren van gebruik zwaar vervuild geraakt, waardoor doorstroming en warmteafgifte afgenomen zijn. Om deze reden adviseren wij dan ook de radiatoren niet af te doppen wanneer u ze bij ons inlevert. Ook de binnenkant laten wij vol lopen met loog om aangekoekt vuil los te weken en te kunnen verwijderen.

Poedercoaten van radiator

Na onze behandeling wordt de radiator gepoedercoat. Poedercoaten doen wij niet zelf, maar wij werken samen met een gespecialiseerd bedrijf. Het poedercoaten is in elke RAL-kleur mogelijk. Het grote voordeel van poedercoaten is dat het vooraf aangebrachte poeder tussen alle kieren en naden komt. De radiator gaat met de poeder in een grote oven om af te bakken, zodat de oppervlakte volledig beschermd is.  

Afpersen radiator

Na alle handelingen willen wij een 100% lekvrije radiator afleveren. Daarom persen wij alle radiatoren af. Na enkele dagen kunnen wij bepalen of ze lekvrij zijn. Indien er toch een lek blijkt te zijn, lossen wij dit natuurlijk op zodat u ten aller tijde een lekvrije radiator heeft.

Wij kunnen radiatoren die door een andere partij als Logerij Nootdorp zijn behandeld niet lekvrij krijgen/maken.

Vervoer en het omgaan met ledenradiatoren

Door het eigen gewicht en verkeerd omgaan met gietijzeren radiatoren kunnen ze gaan lekken. Kom daarom vooraf bij ons langs, zodat wij u uit kunnen leggen hoe u het beste kunt starten, zodat u zonder langdurige rugpijn de verbouwing kunt afronden. Ook hebben wij een voorbeeld radiator staan zodat u het eindresultaat inclusief poedercoaten kunt bekijken. Mocht u tweedehands radiatoren gekocht hebben bieden wij de mogelijkheid deze op werkdruk af te laten persen zodat u de zekerheid heeft dat u straks jarenlang onderhoudsvrije radiatoren heeft. 

Wij kunnen ook het totale transport verzorgen, de radiatoren zorgeloos uit huis en weer opgeknapt zonder zorgen en beschadigingen op de juiste plek. De loodgieter hoeft de radiatoren alleen los te koppelen voorafgaande aan het transport en na afleveren weer aan te sluiten.

 

Offerte aanvragen

Restauratieproces van een radiator

Bekijk onderstaande film van het complete restauratieproces van een radiator:

{cookie}{/cookie}

Voordeur in één dag schoon

Het ontlakken van voor- en achterdeuren doet Logerij Nootdorp binnen één dag. Wij verwijderen die dag alle verfresten van de deur. Eind van de dag hangt de deur dus weer veilig in uw woning. Dat is wel zo prettig voor u!

Meer over voordeur-service

Transportservice

Wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent om de meubels te brengen en/of te halen, helpen wij u daarbij graag met onze transportservice. Wij verzorgen wekelijks transport op zaterdag en bieden u deze service voor een nette prijs. Zo weet u zeker dat uw meubels op een goede manier op de plaats van bestemming aankomen.

Meer over transport

Teak hout tuinset schoonmaken

Iedereen wil graag een volledig onderhoudsvrije tuinset. Maar na jaren van blootstelling aan het Nederlandse weer is de kans aanwezig dat algen, verwering en het loslaten van afwerklagen de nieuwe uitstraling heeft aangetast. Ons koude bad met ontlakkingsvloeistof is geschikt voor teak, eiken en overige houtsoorten.

Meer over Teak schoonmaken