Het loogproces

logo

Ontlakken is een vak

Een nieuw interieur, andere uitstraling van de woonkamer, het gevoel van een nieuw huis en dat alles tegen relatief lage kosten? Dat kan! Laat je meubels logen en je creëert een totaal andere uitstraling van je meubilair.

Logen is een ambacht

Ons werk is een echt ambacht, dat volledig door handenarbeid wordt verricht. In de loods is een werkplaats ingericht met de benodigde baden en een reinigingsruimte om alle meubels goed schoon te krijgen. Bij entree van ons loogbedrijf treft u de meubels van onze klanten die al ontlakt zijn en klaar staan om af te halen of terug te brengen met onze transportservice. Dit geeft u de kans om met eigen ogen het mooie resultaat van het logen te zien.

Ook geschikt voor teak en eiken

Logerij Nootdorp onderscheidt zich van andere logerijen, omdat zij alle houtsoorten en moderne afwerkmiddelen kunnen reinigen van verf en lak. De logerij beschikt namelijk, naast de gebruikelijke warme loog, ook over een koud bad. Ons warme bad is alleen geschikt voor oude verf op grenen of vurenhout, maar bijvoorbeeld niet voor teak en eiken hout. Ons koude bad met ontlakkingsvloeistof is wel geschikt voor teak, eiken en overige houtsoorten.

De houtsoorten waarvan wij de verf, lak of was kunnen verwijderen:

  • grenenhout
  • eikenhout
  • teakhout
  • kersenhout
  • notenhout

Stap voor stap

Het ontlakken van uw meubels is een dompelproces. Binnen ons bedrijf staan grote baden waarin alle meubels volledig ondergedompeld kunnen worden. De blank te maken voorwerpen gaan in een bad met speciale ontlakkingsvloeistof. Deze vloeistof zorgt ervoor dat de lak, verf of waslagen week worden. Eenmaal week kunnen deze lagen verwijderd worden met een zachte borstel. Als dit volbracht is, worden de meubels stuk voor stuk met warm water schoongemaakt. Om ervoor te zorgen dat alle werkzame stoffen verwijderd worden, dompelen we de meubels ook nog in een bad met neutraliserende vloeistof. De laatste stap in het proces is het afspoelen van de meubels met water, waarna we de meubels gelijkmatig en gecontroleerd laten drogen door middel van onder andere vloerverwarming.

Met zorg behandeld

Onze mensen verstaan hun vak en zorgen ervoor dat alle meubels met zorg behandeld worden. De goede lijmverbindingen en gefineerde meubels worden niet aangetast. Na ongeveer een week krijgt u een mooi, gaaf meubelstuk terug.

Lees ook meer over het opknappen van uw meubels >

Offerte aanvragen

Bekijk ook eens onze bedrijfsfilm.

Voordeur in één dag schoon

Het ontlakken van voor- en achterdeuren doet Logerij Nootdorp binnen één dag. Wij verwijderen die dag alle verfresten van de deur. Eind van de dag hangt de deur dus weer veilig in uw woning. Dat is wel zo prettig voor u!

Meer over voordeur-service

Transportservice

Wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent om de meubels te brengen en/of te halen, helpen wij u daarbij graag met onze transportservice. Wij verzorgen wekelijks transport op zaterdag en bieden u deze service voor een nette prijs. Zo weet u zeker dat uw meubels op een goede manier op de plaats van bestemming aankomen.

Meer over transport

Teak hout tuinset schoonmaken

Iedereen wil graag een volledig onderhoudsvrije tuinset. Maar na jaren van blootstelling aan het Nederlandse weer is de kans aanwezig dat algen, verwering en het loslaten van afwerklagen de nieuwe uitstraling heeft aangetast. Ons koude bad met ontlakkingsvloeistof is geschikt voor teak, eiken en overige houtsoorten.

Meer over Teak schoonmaken