Milieu

logo

Minder belastend voor het milieu

Weinig mensen weten wat het logen van meubels inhoudt. Zonde, want logen heeft vele positieve aspecten. Lak en verf verwijderen door middel van logen bespaart niet alleen tijd en geld, maar is ook minder belastend voor het milieu dan u wellicht denkt.

Tweede leven voor uw interieur

Door uw interieur te logen geeft u het een tweede leven. Dat is fijn, want voor ieder nieuw meubel moeten er immers bomen gekapt worden. Mooie bijkomstigheid is dat de kosten voor het logen van uw meubels veelal lager zijn dan de aanschaf van een nieuw meubelstuk.

Afbijtmiddelen milieuvriendelijk, of niet?

De doorgaans milieuvriendelijke afbijtmiddelen die in de winkel verkrijgbaar zijn hebben één groot nadeel, wat niet vermeld wordt op de verpakking. Het afbijtmiddel zelf is misschien wel milieuvriendelijk, maar de verfresten die met het milieuvriendelijke afbijtmiddel verwijderd worden, zijn dit dus niet! De vaak daterende verflagen voldoen niet aan de huidige gebruiksnormen. De verfresten die verwijderd worden zijn chemisch afval, en dienen apart te worden afgevoerd. Voor veel mensen is dit onbekend, waardoor er helaas te veel verfresten in de afvalbak of gootsteen verdwijnen. In onze logerij wordt ons afval tijdens het gehele proces gecontroleerd en uiteindelijk verantwoord afgevoerd.

Milieunormen en strenge controle

De waterzuiveringsinstallatie die binnen ons bedrijf draait heeft als functie om het water dat gebruikt wordt voor het reiniging van de meubels op te vangen, te filtreren en te zuiveren, zodat schoon water overblijft. Het schone water wordt geloosd en de verfresten die tijdens het proces gescheiden worden, worden na controle op een verantwoorde wijze afgevoerd en verwerkt. Wij staan onder strenge controle van zowel gemeente als het waterschap om de verleende vergunningen met betrekking tot het afvalwater en milieunormen te handhaven.

Lees meer over ons zuiveringsproces >

Voordeur in één dag schoon

Het ontlakken van voor- en achterdeuren doet Logerij Nootdorp binnen één dag. Wij verwijderen die dag alle verfresten van de deur. Eind van de dag hangt de deur dus weer veilig in uw woning. Dat is wel zo prettig voor u!

Meer over voordeur-service

Transportservice

Wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent om de meubels te brengen en/of te halen, helpen wij u daarbij graag met onze transportservice. Wij verzorgen wekelijks transport op zaterdag en bieden u deze service voor een nette prijs. Zo weet u zeker dat uw meubels op een goede manier op de plaats van bestemming aankomen.

Meer over transport

Teak hout tuinset schoonmaken

Iedereen wil graag een volledig onderhoudsvrije tuinset. Maar na jaren van blootstelling aan het Nederlandse weer is de kans aanwezig dat algen, verwering en het loslaten van afwerklagen de nieuwe uitstraling heeft aangetast. Ons koude bad met ontlakkingsvloeistof is geschikt voor teak, eiken en overige houtsoorten.

Meer over Teak schoonmaken